Sommertid er tapastid

SOMMERTID ER TAPASTID

Du kender dem nok: De små, indbydende retter, der anrettes på individuelle tallerkener, og stråler af velsmag og finesse. De kommer i et væld af variationer, og kan bestå af både kolde og varme retter. Rigtig mange mennesker er gået hen og er blevet vilde med de små spanske retter kaldet ”tapas”, og tapas bliver en mere og mere almindelig måde at servere mad på. Du har måske fået dem på en af de mange tapasbarer, der ligger rundt omkring i de større danske byer, til en fest, middag eller reception som enten hjemmelavede eller som tapas catering, eller måske har du prøvet et lækkert udvalg af de lokale småretter, når du har været på ferie i Spanien?

HVOR STAMMER TRENDEN FRA?

Tapas er gået hen og er blevet en trend blandt mange danskere, som sætter pris på den lethed og kvalitet, som tapas tilbyder. Men selvom tapas er en forholdsvis ny spise i Danmark, er retterne ingenlunde et nyt fænomen i den gastronomiske verden. Trenden med at spise tapas stammer mange hundrede år tilbage til tiden. Man mener at ordet ”tapas” (som betyder ”låg), stammer helt tilbage til det 16. Århundrede. Dengang serverede barejere typisk sherry med et stykke brød over, for at dække for frugtfluer, som forsøgte at komme til den søde drik. Barejeren ville så ofte komme et stykke saltet kød, som fx chorizo på brødet, for at gæsten fik lidt salt til sin alkohol. Salten fra kødet forøgede tørsten, hvilket betød at barejernes salg steg. Tapas har udviklet sig meget gennem den spanske historie, og bærer i dag præg af ingredienser og påvirkninger fra mange forskellige kulturer og lande.

PASSION FOR GOD MAD

Her hos Madkonceptet, har vi længe været helt vilde med tapas, og holder af at tilberede og anrette de mundrette portioner til vores kunder.

Bag vores udvalg af tapas ligger vores store og grundlæggende passion for mad. Tapas som serveringsform og spise tilbyder nemlig det bedste af hvad, vi forstår som ”god mad”. For os betyder god mad, at der til hver tapasanretning er brugt nøje udvalgte kvalitetsråvarer, som alle tilberedes med omhu og kærlighed. At spise tapas kan både invitere til uformelt samvær, hvor man ikke nødvendigvis behøver at sidde ned om et bord, men kan nydes stående eller som små snacks, mens man hygger sig over en god samtale med venner og bekendte. Tapas kan dog også sagtens udgøre et helt måltid i sig selv, hvor småretterne deles rundt om et bord eller står på en buffet. Den store variation i vores tapasretter betyder, at der altid er noget for en hver smag, og man kan som kunde hos os helt selv sammensætte udvalget, som man ønsker.

GOD MAD SKAL DELES

Fordi vi hos Madkonceptet mener, at god mad skal deles med andre, tilbyder vi vores kunder vores et stort udvalg af tapasretter, som man kan bestille ud af huset, og dele med dem man holder af, hvad enten man er til mere uformelt samvær, som til en reception eller let frokost, eller man har lyst til at fordybe sig over en god og længere middag.

Vi har gjort det nemt for dig. Alt du skal gøre er, at vælge din tapas-menu og derefter læne dig tilbage og nyde maden, mens vi sørger for resten. Kig på de forskellige muligheder nedenfor og vælg dine favoritter. Alt afhængig af din smag, kan vi rådgive dig om, hvordan man kombinerer et udvalg af forskellige tapas.

Madkonceptet anbefaler mellem 6-10 tapas-retter til en god frokost og 8-12 retter til en hyggelig aften.

6 SLAGS 140 KR. PR. PERS

8 SLAGS 170 KR. PR. PERS

10 SLAGS 200 KR. PR. PERS

12 SLAGS 230 KR. PR. PERS

Vil du læse mere om udvalget af vores lækre og autentiske tapasretter fra Madkonceptet, kan du klikke her.

Del dette indlæg

Bestil en prøvefrokost