Close

Bruger

Information om cookies på  woomad.bestinclass.dk

Når du benytter Madkonceptets hjemmeside, accepterer du, at vi bruger cookies.
Vi bruger cookies for at få hjemmesiden til at fungere bedst muligt. Cookies hjælper dig med at få en god brugeroplevelse.

Vi bruger:

Drifts- og optimeringscookies
Cookies, der bruges til driften af vores hjemmeside og til fx tilføje kundefeedback og spørgeskemaer.

Marketing – anonym tracking på tværs af websites
Cookies der bruges til at følge besøgende hen over flere webtjenester.

  • Vi bruger Google Analytics for at analysere, hvordan du bevæger dig rundt på vores hjemmeside. Cookien indsamler oplysninger om trafikdata og din IP adresse.
  • Cookies fra Facebook og Google+ bruges til at vise ”synes godt om”, og ”del” knapper, og fx hvem af dine Facebook venner der syntes godt om vores hjemmeside.

Vil du afvise eller slette dine cookies?
Du kan altid slette eller afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i den browser du bruger. Hvor du finder indstillingerne afhænger af hvilken browser du bruger (Safari, Chrom, Firefox eller Internet Explorer). Du skal dog være opmærksom på, at hvis du sletter cookies fra vores hjemmeside, kan der være funktioner og services, som du ikke længere kan bruge, da cookies skal have tilladelse til at huske dine valg på vores hjemmeside.


Hvad vinder – madpakken eller frokostordning?

Det kan være svært for en virksomhed at beslutte sig for at tilslutte sig en frokostordning eller få medarbejderne til at medbringe deres egen madpakke. Mange virksomheder er prisfølsomme og føler at udgiften er for stor i forhold til frokost catering. Madkonceptet vil i dette blogindlæg bevise, at det kan betale sig for både virksomhederne og medarbejderne at have en frokostordning.

Madpakken
Madpakken kan være en god ordning for visse virksomheder, idet at medarbejderne selv styrer udgifterne og hvad de spiser. Vi ved af erfaring, når virksomheder spørger til vores frokostordning, at der stilles høje krav til hvad frokosten skal indeholde og især ikke indeholde. Medarbejderne kan have alverdens forbehold i forhold til at være allergikere, vegetarer, veganere, kalorieryttere og diverse andre trends indenfor den kulinariske verden. Så madpakken er et godt alternativ til at tilfredsstille de fleste medarbejdere.

Madpakken er dog ikke for alle! 
Mange medarbejdere forventer af sin virksomhed, at der er tilknyttet en frokostordning – at det er en del af personalegoderne. Medarbejdere kan have travle familieliv, hvor de ikke føler, at der er tid til at smøre deres egen madpakke og vil hellere end gerne betale en del af frokostordningen selv. Virksomhederne kan inkludere en frokostordning, som en del af deres medarbejderpleje, og hvis ordningen indeholder, at medarbejderen selv betaler en del af gildet, er udgifterne overkommelige.

Det helt store spørgsmål er: PRISEN?
Vi har lavet vores egen lille undersøgelse i forhold til prisen på en madpakke i forhold til frokostordning. Hvis vi antager at en almindelig medarbejder i løbet af 5 dage skal have sin egen madpakke med, så ville den hver dag indeholde 2 stk. rugbrødsmadder inkl. pålæg og muligvis noget frugt og grønt. Så regnestykket ville se således ud for en uge (ca. priser og ikke en studerendes madpakke):

Rugbrød: 18 kr.
2 forskellige slags kødpålæg: 60 kr.
Smør: 12 kr.
Grønt: 20 kr.
10 stk. frugt: 25 kr.

Total beløb for en uge: 135 kr. (27 kr. pr dag)

Det vil sige, at du hver dag betaler cirka 27 kr. for at tage din egen madpakke med, som i dette tilfælde kun indeholder rugbrødsmadder og frugt. Hvis du er kreativ og ønsker salater og andet godt med, så stiger prisen for din madpakke.

Hvis en virksomhed i stedet for køber en frokostordning gennem Madkonceptet, så er prisen lige nu kun 39 kr. pr medarbejder. Vores frokostordning indeholder både varme og kolde retter, salater af forskellig art og en tapas eller pålægsanretning, som ligges på vores lækre hjemmelavet rugbrød eller andet slags brød. Det betyder, at for kun 12 kr. ekstra for medarbejderne en lækker frokost, som er varierende og sund. Medarbejderne slipper for selv at smøre madpakken og hver dag at skulle finde på noget nyt kreativt til madpakken. Virksomheden kan bruge frokostordningen som en del af personalegoderne og kan lave en ordning, hvor medarbejderne selv betaler en del af frokosten.  I det hele taget er en frokostordning nem og praktisk for både medarbejderne og virksomheden.

Vinderen?
Vi mener, at frokostordningen vinder over madpakken – og ikke kun fordi vi er en smule subjektive?

Frokostordningen er praktisk i forhold til ens travle medarbejdere, giver medarbejderne mulighed for at få forskellig mad hver dag og prisen er overkommelig for både virksomheden og medarbejderen. Vi mener, at medarbejderne fortjener en god frokost, hvor de kan få et afbræk fra deres travle arbejdsdag og nyde god mad med deres kollegaer.  En god frokostordning giver effektive medarbejdere!

Læs mere om vores frokostordning her

newspaper templates - theme rewards